Ako ste zainteresovani za izradu Sophora nameštaja, za cene ili neke druge informacije kontaktirajte nas.

Sophora nameštaj

Jedna od najvećih životnih radosti je čin stvaranja. Na žalost, u današnje vreme masovne proizvodnje, mi smo izgubili dodir sa ovom aktivnosti. Kvantitet je zamenio kvalitet.

Sophora je umetnička radionica, u kojoj se trudimo da kreiramo unikatne komade koji će nas vratiti u dane istinskog majstorstva izrade komadnog nameštaja od punog drveta. U toku proizvodnje težimo da iskoristimo svaki komad drveta i da mu udahnemo novi život pokazujući svu njegovu lepotu. Boja drveta, njegova tekstura, teraju nas da stalno istražujemo u dizajnu.

Drvo nije homogeni material i u njegovoj strukturi se povremeno javljaju čvorovi koji su sastavni deo drveta. Polazeći od toga, da drvo puno vredi da bi bilo odbačeno zbog postojanja čvorova, ukoliko ne umanjuju strukturalni integritet, njihovo povremeno prisustvo se toleriše. Svaki god drveta ima neku svoju priču o mestu i zemlji na kojoj je rastao. Drvo kao takvo unosi deo prirode u naš dom.

Sophora nameštaj jednostavne je geometrije, od kvalitetnog orahovog drveta, oplemenjuje svaki enterijer, daje mu dozu prirodnog šarma i lepotu koja je van vremena. Ravne(linijske) forme, jednostavnost u kombinaciji sa čistim dizajnom, materijalom poput: oraha, trešnje, duda, hrasta, čine naš nameštaj trajnom vrednosti koja se prenosi sa generacije na generaciju.